POPOTNIŠKI BLOG

ZADNJE OBJAVE

DESTINACIJE | 64 DRŽAV

MI IN BLOG

Katja, Charlie, Lu (10 let) in Mila (8 mesecev). Slovensko – francosko – nemška sestavljena družina, ki rada kampira, smuča, hodi v hribe, uživa na plaži, kreativno ustvarja, kuha, poje in popije kaj še posebno okusnega. Trudimo se potovati trajnostno in čim bolj ekološko, nismo ljubitelji živalskih in tematskih parkov, a čeprav smo najraje v naravi, včasih z veseljem obiščemo tudi kakšno velemesto. Po skoraj enajstih letih življenja v tujini smo z Milo nazaj v Sloveniji medtem ko Lu živi in hodi v šolo v Nemčiji.

Potovalne zgodbe iz 60+ držav s šestih kontinentov sveta, o vikend izletih po Sloveniji in sosednjih državah, daljših road trip in overland potovanjih, potovanjih z nahrbtnikom, pohodništvu, zimskih dogodivščinah, kampiranju, morskih počitnicah in avtentičnih kulturnih ter ostalih edinstvenih doživetjih. Mestni vodiči, itinerarji, nasveti za planiranje potovanj in praktične informacije o lokalni kulinariki, prevozih, cenah & prenočiščih. Ideje za pobege v dvoje in nasveti o družinskih potovanjih z otroki, tudi kot samska mama.

Po skoraj 11 letih tujine smo sveže preseljeni v Slovenijo, kjer je pred nami projekt prenove hiše in s tem povezana nova poslovna pot. Od sredine leta 2019 sicer brez rednih službenih obveznosti in z občasnim delom po projektih usklajujemo družinsko življenje med Slovenijo, Nemčijo in Francijo. Tovrstno delo na daljavo nam, skupaj s prihranki, omogoča časovno neomejena potovnja, izlete in poti z našim v camper predelanim LR Defenderjem – več o overland dogodivščinah tudi na Instagramu Leni the Landy.

INSTAGRAM