POPOTNIŠKI BLOG

trenutno smo v Sloveniji

ZADNJE OBJAVE

DESTINACIJE | 66 DRŽAV

 

MI IN BLOG

Katja, Charlie, Lu (11 let) in Mila (1 leto). Slovensko – francosko – nemška sestavljena družina, ki najraje uživa na plaži in v aktivnostih na prostem. Najraje smo v naravi, kampiramo, smučamo, hodimo v hribe, kolesarimo, kreativno ustvarjamo, kuhamo in še kaj. Zaljubljeni v overland potovanja se trudimo potovati trajnostno in čim bolj ekološko. Ne boste nas našli v živalskih vrtovih in podobnih tematskih parkih. Trenutno z Milo živimo v Kranjski Gori, medtem ko Lu živi in hodi v šolo v Nemčiji.

Potovalne zgodbe iz 60+ držav s šestih kontinentov sveta, o vikend izletih po Sloveniji in sosednjih državah, daljših road trip in overland potovanjih, potovanjih z nahrbtnikom, pohodništvu, zimskih dogodivščinah, kampiranju, morskih počitnicah in avtentičnih kulturnih ter ostalih edinstvenih doživetjih. Mestni vodiči, itinerarji, nasveti za planiranje potovanj in praktične informacije o lokalni kulinariki, prevozih, cenah & prenočiščih. Ideje za pobege v dvoje in nasveti o družinskih potovanjih z otroki, tudi kot samska mama.

Po skoraj 11 letih Nemčije smo nazaj v Sloveniji, kjer prenavljamo starejšo hišo in začenjamo novo poslovno poglavje pod imenom Maison Lenka. Od poletja 2019 sva brez tipičnih 9-5 služb, kar nam močno olajša usklajevanje družinskega življenja med Slovenijo, Nemčijo in Francijo. Delo po projektih od doma nam, skupaj s prihranki, omogoča tudi spontana in časovno neomejena potovnja, izlete in poti z našim v camper predelanim LR Defenderjem – več o overland dogodivščinah najdete tudi tu Leni the Landy.

NAJBOLJ BRANO

 

INSTAGRAM