11. mesec na poti | oziroma 3. mesec doma

Katja ENO LETO PO SVETU 2019/2020 Leave a Comment

Še malo pa bo junij, mi pa še vedno v Nemčiji. Sicer sva bila že vsaj 3x na tem, da jo na hitro popihava na obisk v Slovenijo, a sva si vsakič premislila – predvsem zaradi poplave nasprotujočih si informacij glede prestopa meje in karantene, tudi s strani uradnih predstavnikov. Poleg tega se vsak teden kaj spremeni in človek včasih res ne ve več komu verjet, na koncu je pa verjetno itak sve odvisno od trenutne volje tistega, ki te pregleda na meji. Kakorkoli že, medtem se je tudi pri nas tu gor vse skupaj malenkost sprostilo in ravno s koncem maja lahko obiščemo ostale Bundesrepublike kot turisti. Tako, da smo v nizkem štartu za kakšen kamping izlet na obalo.

Še vedno (preveč dobro) jemo in smo vse premalo športno aktivni, ampak tudi ta faza gre počasi h koncu. Na račun vsega tega odvečnega časa, sem v maju uspela spisat kar 9 novih blog prispevkov in posodobit še par starih. Med drugim se mi je kolcalo po Dalmaciji, kamor letos za spremembo od prejšnjih let, verjetno mi ne bomo šli in pa po naši obali – do tja pa upam, da kmalu prilezemo. Ker vas bo letos večina počitnikovali prav v Sloveniji in na Hrvaškem si za eno dozo inspiracije s klikom na spodnji fotki lahko preberete prispevek o naših obalnih krajih in pa o vseh večjih južno – dalmatinskih otokih.

Slovenska obala - najlepši obalni kraji v slovenski Istri in kaj tam videti in početi

Južna Dalmacija Dalmatinski otoki Hrvaška Brač Hvar Korčula Vis počitnice

.

Poleg nostalgije po morju, sem se tudi ozrla nazaj na zadnjih skoraj 10 let življenja v Nemčiji. Saj ni vse tako slabo tu, dobro pa tudi ne in domotožje bi po vseh teh letih moralo biti vse manjše in ne vse večje. Ker vem, da nas je kar nekaj, ki se „borimo“ in spopadamo s podobnimi občutki in dilemami je nastal še tale prispevek. Fajn za prebrat, če razmišljate o selitvi v tujino.

Selitev v tujino Zivljenje v tujini Nemcija Slovenija

In ker že nooorooo pogrešava Defenderja in svobodo spanja in kuhanja na prostem sem spisala še tri prispevke o tem kako, s čim in kaj kuhamo na naših road tripih, kampiranju in overland potovanjih. V prvem sem naštela sestavine, ki jih prinesemo od doma in tiste, ki jih kupujemo sproti, v drugem kaj vse kuhamo (ker res radi kuhamo, še bolj pa dobro jemo), v zadnjem pa še katero opremo uporabljamo – od posode do grila in ostalih pripomočkov. Mogoče se tudi vi letos po dolgem času ali pa sploh prvič odpravljate na kampiranje? Klkiknite na fotke za celotne prispevke.

Vanlife kamp kuhinja hrana in sestavine

Vanlife kamp kuhinja kulinarične ideje

Vanlife kamp kuhinja oprema in pripomočki

.

Ko smo že pri kampiranju in road tripih in že res komaj čakamo, da gremo kam vsaj z našim šotorom, če že Land Roverja nimamo tu, je nastal še en uporaben prispevek o (družinskem) kampiranju s šotorom. Vse od tega na kaj biti pozoren pri nakupu, katero opremo rabite na kampiranju, kako se lotiti iskanja destiancije in parcele in še marsikaj. Kliknite na fotko in preberite cel prispevek.

Nasveti in ideje za kampiranje s šotorom in otroki

Za konec pa še malo o financah. Če že ne moremo potovati, pa lahko vsaj varčujemo. In če kdo rabi par napotkov kako kakšen € dati na stran in kako na potovanju ćim manj zapraviti, imam za vas spodnja dva prispevka.

Denar za potovanja - 25 nasvetov in idej kako prišparati denar za potovanja

Kako potovati poceni - 40 načinov in idej kako na potovanjih manj zapraviti

.

Kot kaže bomo (vsaj večino) junija še tu na severu, potem pa bo res že skrajni čas da pridemo pozdravit hribe in morje domov na jug. Zdaj, ko vi vsi pridno raziskujete Slovenijo in pridno objavljate fotke na socialnih medijih imamo že cel kup idej kam se it potepat. Z obiskom Francije bomo pa mogoče morali počakati še malo dlje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *