Das verrückte haus Hisa na glavo Bispingen Nemcija

BISPINGEN, Nemčija | hiša na glavo blizu Hamburga

Katja DRUŽINSKA POTOVANJA, NEMČIJA Leave a Comment

Za vikend smo jo mahnili v naravo, na sprehode po roza poljih cvetoče rese v parku LÜNEBURGER HEIDE, a ker smo se v nedeljo zbudili v deževno jutro, smo se hitro odločili za plan B. Obisk tele nore hiše, kjer je vse obrnjeno na glavo. PODOBNE HIŠE lahko sicer obiščete tudi v naslednjih KRAJIH: Leipzig, Usedom, Rügen, Wertheim, Edersee, Thale,..

KAKO TJA

HIŠA NA GLAVO ali po nemško DAS VERRÜCKTE HAUS je zlahka dosegljiva z AVTOCESTE A7 med HANOVROM in HAMBURGOM. Izberite izvoz 43a, ali pa v navigacijo vtipkajte naslov: Horstfeldweg 1, 29646 Bispingen. Le par minut kasneje se boste znašli na parkirišču pred hišo. Zato je obisk slednje tudi super izbira za krajši postanek na poti, da si malo pretegnete noge.

bispingen map

V neposredni bližini je tudi bencinska črpalka, McDonalds, trgovinica, TRAMPOLINI in stojnice s tradicionalno severno-nemškimi RIBJIMI SENDVIČKI. Za tiste, ki v tem delu Evrope pogrešajo bele strmine je poskrbljeno v POKRITEM SMUČIŠČU SNOW DOME na drugi strani avtoceste. V kraju Bispingen je veliko prenočitvenih kapacitet, med drugim tudi družinam prijazni CENTER PARCS.

ODPIRALNI ČAS & VSTOPNINA

marec – okober: 10 – 19:00, november – februar: 11 – 17:00

Za odrasle in otroke, starejše od 4 let je vstopnina 4€, mlajši imajo prost vstop. Psom je vstop prepovedan.

NOTRANJOST  HIŠE

Celotna hiša je, kot lahko vidite, OBRNJENA NA GLAVO in kot da to še ne bi bilo dovolj, so TLA NAGNJENA ZA 7 STOPINJ. Potem ko vstopite, se povzpnete po stopnicah in se sprehodite skozi čisto „normalne“ sobe kot so kopalnica, kuhinja, spalnice, dnevna soba itd, ki (razen tega, da je vsak kos pohištva pritrjen na strop) delujejo povsem vsakdanje.

crazy house 1

Na stenah visi kar nekaj konkavnih in konveksnih OGLEDAL, ki so mi v kombinaciji z nagnjenimi tlemi moram priznati tu in tam povzročili rahlo trebušno slabost.

DSC_2416

crazy house 3

Večino časa morate sicer gledati navzgor, saj so zanimive stvari prav NA STROPU – za najbolj smešne fotke se poskusite se predmetov dotakniti, verjamite mi, ko jih boste kasneje na računalniku obrnili bo smeha polna hiša. Nam je bila še posebno všeč ljubezen do detajlov, prav na vse so mislili in v koših za smeti na stropu tako ugledamo tudi kakšen pomečkan robček in podobno.

DSC_2444

OKNA so zasnova tako, da otroci zlahka splezajo v luknje v steni in skačejo na tla, kar povzroči še dodaten efekt na že tako smešnih fotkah.

crazy house 2

No, v resnici pa izgleda takole: postelja in ostalo pohištvo je nad vašo glavo, prav tako je lončnica na okenski polici obrnjena navzdol.

DSC_2432

Najboljši čas za obisk je seveda takrat, ko je čim manj gužve, da se lahko v miru „afnate“, kar verjetno pomeni sredi tedna na sončen dan. V nedeljo ob 10. zjutraj malo za tem ko so odprli tudi še ni bilo gužve in smo imeli kakšno izmed sob čisto zase.

crazy house 4

Izpred hiše se vidi pokrito smučišče Snow Dome.

DSC_2394

Če povzamem – SMEŠNA DOGODIVŠČINA, ampak verjetno ena tistih stvari, ki jih doživiš enkrat in ne čutiš potrebe, da bi jo naslednji vikend spet obiskal. Po tem ko smo opazili vse detajle, se nam 4€ ni zdela prav nič pretirana vstopnina in če ste kdaj v bližini se splača razmisliti o postanku – naši najmlajši so se neizmerno zabavali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *