VILE ARE-A-MATATUI, Aitutaki, Cookovi otoki

Katja COOKOVI OTOKI Leave a Comment

Predstavljaj si kraj tako blizu morja, da PONOČI SLIŠIŠ VALOVE kako bučijo ob koralnem grebenu, kraj, ki je le nekaj korakov oddaljen od ene NAJLEPŠIH PLAŽ, ki si jih kdajkoli videl in kamor se vsako jutro s šalco kave v eni in knjigo v drugi roki odpraviš po zajtrku. Predstavljaj si kraj, obkrožen z bujnim tropskim rastjem in prekrasnim CVETJEM. Kraj, kjer pozabiš na uro in ne sploh ne veš več kateri dan v tednu je. Kraj, kjer se otroci cele dneve igrajo in PODIJO ZUNAJ. In zdaj si predstavljaj eno prostorno, polno opremljeno vilo z ogromno teraso. In dvema kopalnicama! Mi poznamo en tak kraj. In ravno prejšnji mesec smo bili tam ;). Te zanima, kako izgleda?

Ker ste me nekateri že spraševali, nekatere pa sigurno potihem zanima, kje točno smo preživeli večji del naših sanjske počitnice na Cookovih otokih, smo se odločili objaviti tale prispevek.

Na naših potovanjih dostikrat spimo v povsem različnih tipih prenočišč. Radi kombiniramo tiste najcenejše z nekim srednjim razredom, tu in tam pa si za dan ali dva oziroma kak krajši obisk radi privoščimo tudi kaj posebnega in luksuznega. Ne glede na cenovni razred, je ponavadi prav LOKACIJA tista, na podlagi katere izberemo prenočišče, zato jo bom tudi tule začela z njo ;).

LOKACIJA


Vile Are-a-matatui se nahajajo nekje NA POL POTI MED LETALIŠČEM IN GLAVNIM MESTOM  na otoku Aitutaki. Tako kot pri vseh ostalih prenočiščih po otoku, vam tudi tule pride prav najeti avto, skuter ali pa vsaj kolo, s katerim se odpravite na kakšen izlet ali pa do trgovine.

Poleg ZA-DOL-PAST-PLAŽE praktično na našem hišnem pragu, nam je bilo všeč še to, da se je čez cesto začenjala POHODNA POT na najvišji vrh otoka, Maunga Pu. – res priročno za vse, ki so zjutraj ali pa proti večeru radi bolj aktivni.

VILE


Okej. Zdaj pa si predstavljajte še nekaj – potujete že cel ljubi dan, pokonci ste že od štirih zjutraj, na smrt ste utrujeni in stopala se že rahlo lepijo (mogoče tudi že smrdijo). Vse kar si želite je skok pod tuš in mrzla osvežilna pijača. Točno tako smo se počutili. In potem smo vstopili v tole čudovito vilo, ki smo jo naslednjih 8 dni klicali dom! Res si ne bi mogli predstavljati boljšega zaključka dolgega dneva ;).

Na parceli sta 2 VILI (ena praktično na plaži, druga pa sredi vrta), v vsaki sta po dve spalnici. Obe res prostorni in lepo opremljeni z UMETNINAMI lokalnih ustvarjalcev. Poleg dobro OPREMLJENE KUHINJE z vsemi možnimi pripomočki, je tu še jedilna miza, udobna sofa, TV, stropni ventilatorji in pa seveda tudi KLIMATSKA NAPRAVA. 2 kopalnici sem že omenila, ne?

aitutaki villa

ZA VEČ INFORMACIJ IN REZERVACIJO LAHKO OBIŠČETE URADNO SPLETNO STRAN: www.areamatatui.com

Težko je izbrati naš najljubši prostor, a zna bit, da je bila to prav tale krasna lesena TERASA! Pred vhodom je tudi ZUNANJI TUŠ, kjer lahko stopala operete peska, preden vstopite, ali pa kar tako, da se malo shladite ;).

PLAŽA


S terase smo lahko videli turkizen pas morja, do kamor je bilo treba premagati le kakih 20 metrov po zelenici. Težko bi bilo bolj priročno. Plaža je bila ravno pravšnja za naše sproščujoče počitnice – nenavadna mir in tišina (beri: nikjer žive duše!), mehek koralni pesek in plitko toplo morje so res zmagovalna kombinacija ;).

Tudi SENCE NE MANJKA, zato se nismo bali, da nas opeče. Le malo previdnosti je potrebne, kam odvržete brisačo. Ko enkrat vidiš (in slišiš), kako kokoc prileti na tla vsakič dobro pogledaš v vrh palme preden se utaboriš pod njo ;). Tule na plaži so v prvi vrsti še take manjše palme, kjer te nevarnosti še ni.

Za nameček so tu še KAJAKI, ki jih lahko kadarkoli uporabite – in res se splača! Mi smo kar nekajkrat odveslali vzdolž plaže v obe smeri, morje je v laguni seveda čisto mirno in le redko valovito, zato je vse skupaj zelo preprosto. Ne pozabit na masko, je kar nekaj koral in ribic!

TROPSKI VRT


Nujno moramo omeniti še vrt. Včasih so hotelski vrtovi res bolj kot ne brezvezni in tiste flike trave nihče ne jemlje resno oziroma je niti ne opazi, včasih pa je vrt prav zares središče privlačnosti! Tudi tu je bilo brez dvoma tako. Ker sem krajinska arhitektka tole vse seveda po principu poklicne deformacije takoj opazim ;). Pa naj fotke govorijo zase.

cook islands 201712

villas

Ne smem pozabit še na eno stvar – SONČNE ZAHODE! Nori so. Še posebno ker je plaža pač popolnoma prazna in lahko v čistem miru in tišini opazuješ spreminjajoče se barve na nebu.

NAŠE POČITNICE V VILI SMO NADVSE UŽIVALI in si tudi na račun udobne in luksuzne namestitve res dodobra napolnili baterije za vse dogodivščine, ki nas čakajo v letu 2017! Sicer ne pišemo prispevkov o hotelih, a tule smo enostavno morali narediti izjemo ;). Prav nič, kar bi v času obiska tam pogrešali ali pa kar bi nas hudo motilo, nam ne pade na pamet.

Kdo ve, MOGOČE SE BOMO PA ŠE KDAJ ZNAŠLI PRAV NA TEJLE PLAŽI in opazovali prav takšne sončne zahode 😉

SHRANI PIN

LUXURY BEACHFRONT VILLAS on AITUTAKI, Cook islands - ARE-A-MATATUI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *