Wildkogel-arena-Avstrija-smučanje

WILDKOGEL ARENA, Avstrija | 1 teden smučanja na odličnem avstrijskem družinskem smučišču

Katja AVSTRIJA, DRUŽINSKA POTOVANJA, ZIMSKE AKTIVNOSTI Leave a Comment

Končno, končno, končno so se poklopile zvezde in po kar dveh letih smučarskega premora na račun pandemije in nosečnosti smo si konec letošnjega januarja privoščili čisto prave smučarske počitnice. Za kar cel teden. Tudi to mi že več kot desetletje ni uspelo, saj tisti del Nemčije, kjer sva z Lu-jem živela ne slovi ravno po zasneženih strminah, za celotedensko smučanje pa je bilo tudi vedno premalo dopusta. Tokrat Lu sicer na žalost ni mogel z nami, saj so nemške šole prestroge za proste dneve izven uradnih počitnic, slednjih pa v „naši“ zvezni državi v zimskem času, z izjemo novoletnih praznikov, ni. Charlie, jaz in Mila torej. In naši prijatelji iz tujine. Še dve družini, tako da nas je bilo skupaj šest odraslih in pet otrok, starosti od 8 mesecev do 8 let. Dolgčas nam seveda ni bilo, poleg svežega snega pa nas je razveseljevala tudi prekrasna alpska vila. Več o našem chaletu in odličnem družinskem smučišču v avstrijski Wildkogel Areni pa v nadaljevanju prispevka.

Kdaj: februar 2022

Kraj: Neukirchen am Großvenediger, smučišče Wildkogel Arena

Kako: z avtom iz Ljubljane

Prenočišča: alpska vila v naselju Nationalpark Chalets

Priznam, za WILDKOGEL ARENO pred lanskim novembrom, ko smo iskali ustrezno prenočišče za našo družbo, še nikoli nisem slišala. Ups. A bolj ko sem o tem DRUŽINSKEM SMUČARSKEM SREDIŠČU med KITZBÜHELSKIMI ALPAMI in NARODNEM PARKU HOHE TAUERN brala, bolj sem bila navdušena. Pot iz Ljubljane do naše hiške v na obrobju naselja NEUKIRCHEN AM GROßVENEDIGER je trajala slabe 4 ure, kar je res ugodno.

Wildkogel-Arena-Avstrija-Austria-skiing-smucanje

NEUKIRCHEN AM GROßVENEDIGER, Avstrija


Smučišče WILDKOGEL ARENA povezuje dva večja kraja v dolini, in sicer NEUKIRCHEN AM GROßVENEDIGER, kjer smo stanovali tudi mi, in pa BRAMBERG. V kraju Neukirchen se na vrh smučišča povzpnemo z gondolo WILDKOGELBAHN, sicer pa je tu še celo morje TRGOVIN, RESTAVRACIJ, SMUČARSKIH ŠOL, SANKAŠKIH PROG, POHODNIH POTI in drugih možnosti za rekreacijo. Za lažji dostop do gondole, pa je na voljo tudi električni SKI BUS. Super izhpdišče torej, tudi če vas ujame malce slabše vreme vam tu ne bo dolgčas.

NATIONALPARK CHALETS, Avstrija


Toliko vprašanj o tem, kje stanujemo, kot sem jih tokrat prejela preko socialnih omrežij, pa še nikoli! Popolnoma razumljivo sicer, kajti tale naš chalet je bil naravnost sanjski. Kot že omenjeno smo ta teden preživeli skupaj s še dvema družinma z otroki in prav zato smo iskali samostojno hiško oziroma chalet za pribižno 10 oseb. Bolj po sreči kot pameti smo šele konec novembra našli tole povsem novo naselje na robu kraja Neukirchen, ki je ustrezalo našim kriterijem. Želeli smo namreč možnost ski in – ski out, savno, teraso oziroma balkon in dovolj kopalnic ter večji skupen prostor za druženje.

Wildkogel-Austria-Avstrija-Nationalpark-Chalets-smucanje

Dobili smo vse to in še več! Vsak odrasel par je imel namreč svojo KOPALNICO, SAVNA je imela še izhod na posebno teraso, poleg tega smo imeli še ogromen skupni BALKON, dve SPALNICI v spodnjih etažh še eno TERASO, tretja spalnica svoj balkon. Dovolj velika KUHINJA je skupaj z DNEVNO SOBO s kaminom poskrbela za udoben prostor za naše zabavne večere, pred vhodom smo lahko parkirali 2 AVTOMOBILA, chalet pa je imel tudi čisto svoj SKI ROOM z grelci za pancerje in nosilci za ostalo opremo.

Nationalpark-Chalets-Wildkogel-Austria

Tik ob izhodu se nahaja položna PROGA ZA ZAČETNIKE in otroke, kar je res super če se semkaj odpravite družinsko z manjšimi otroki, ali pa če se smučati še učite. Ta proga je povsem brezplačna in obatuje vsak dan. Tule je bilo tudi super za sankanje. Sicer pa se je bilo do gondole v kraju Neukirchen najprej malce spustiti po smučarski progi malenkost višje in na koncu še malo peš oziroma na ski bus. Poseben SKI BUS pa je parkrat dnevno do smučišča odpeljal tudi izpred recepcije.

Wildkogel-Austria-Avstrija-Nationalpark-Chalets

CELOTNA CENA je zajemala še stroške čiščenja in kavcijo, znesek smo si med družinami pravučno razdelili, tako da je naš delež znašal 800€. Ni ravno najceneje, ampak za to kar nudi in glede na to, da je vse popolnoma novo se nam cena vseeno ni zdela pretirana.

SMUČIŠČE WILDKOGEL ARENA, Avstrija


Družinsko smučišče WILDKOGEL ARENA se nahaja v NARODNEM PARKU HOHE TAUERN v osrčju KITZBÜHELSKIH ALP in ponuja 75km PROG, ki so ustrezne tako za začetnike kot tudi za tiste bolj napredne smučarje. Poleg tega so tu tudi številne OTROŠKE SMUČARSKE ŠOLE. Obkrožen s tritisočaki, se crh smučišča nahaja na 2100m nmv, do tu pa vas iz kraja Neukirchen popelje WILDKOGELBAHN, iz kraja Bramberg pa SMARAGDBAHN.

Wildkogel-Arena-Austria-Avstrija-skiing-smucanje

Wildkogel-Arena-Avstrija-Austria-ski-pocitnice

Wildkogel-Arena-Avstrija-Austria-ski-holidays

Smučišče je dobilo več nagrad za NAJBOLJŠE DRUŽINSKO SMUČIŠČE, sicer pa je za vse, ki potrebujete malo večji smzčarski izziv v smislu daljših in bolj težavnih prog, nedaleč stran tudi znamenita ZILLERTAL ARENA z okrog 300km progami.

Wildkogel-Arena-Avstrija-Austria-ski

V času našega obiska nas je v enem tednu razveselilo prekrasno sončno vreme, par dni pa nas je presenetil tudi pravi snežni metež – tako smo imeli ob koncu tedna es idealne pogoje s krasnimi razgledi in svežim pršičem. Na splošno se mi zdi letošnja zima v Avstriji prekrasna kar se tiče snežnih padavim, snega je bilo res veliko. Za vse navdušence sankanja pa še ena zanimiva stvar – prav u se nahaja NAJDALJŠA OSVETLJENA SANKAŠKA PROGA NA SVETU! Kar 14km je dolga in izgleda res adrenalinska.

Wildkogel-Austria-Avstrija-pocitnice-smucanje

Avstrija-smucanje-zimske-pocitnice

Tudi za tiste, ki si tekom dneva radi privoščijo postanek za KOSILO ali pa le za hitro osvežitev se tule najde več prijetnih sončnih teras s super postrežbo in izbiro. Kaiserschmarn, Germknödel, Käsespätzle, šnicli, štrudel, juhe ali pa burher s pečenim krompirčkom kaj bi izbrali vi? Naslednje leto se vsekakor vrnemo nekam v Avstrijo, Wildkogel Arena pa je sicer super tudi za (podaljšan) vikend saj ni tako daleč od doma.

Wildkogel-Austria-Avstrija-smucanje-skiing-holidays


Naš PRVI SMUČARSKI DOPUST Z MILO je bil zadetek v polno in lahko samo rečem, da smo izbrali super lokacijo. Tako smučušče kot tudi naš chalet sta poskrbela za maksimalno udobje na eni strani in ravno pravšnjo dozo športanja na drugi. Ski in – ski out možnost nama je omogočala enostavno menjavo sredi dneva, ko je eden od naju dopoldne preživel z Milo, med tem ko je drugi smučal, popoldne pa smo situacijo obrnili. Parkrat smo na smučišče odšli tudi vsi skupaj saj je za glavno gondolo možno kupiti karte po precej nižji ceni tudi za obiskovalce, ki ne smučajo, na vrhu pa vas čaka cel kup barov in restavracij. V glavnem res priporočam družinam z majhnimi otroki, tudi dojenčki.

Wildkogel-Arena--Austria-ski-druzinsko-smucisce

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *