Plani-2021-potovanja-bloganje-potopisi-selitev

KAKŠNO BO NAŠE 2021? Selitev, potovanja, bloganje, nosečnost & nov družinski član pa še kaj

Katja Uncategorized Leave a Comment

Pa je tu, prvi prispevek v novem koledarskem letu. Večina nas je komaj čakala, da končno obrnemo tisto ničlo na koncu lanske letnice in tudi mi nismo bili izjema. Pa čeprav sva zadnjih par tednov leta 2020 preživela na kar se da najboljši način. Tudi 2021 se je glede na trenutne razmere po Evropi za naju začelo naravnost odlično. Skoraj mesec dni na obali francoskega atlantika mineva čisto prehitro, pa vseeno je bilo ravno prav časa, da sva si predvsem mentalno odpočila od nekaterih vse prej kot lahkih mesecev preteklega leta. Druženje s prijatelji in družino, topli sončni žarki, škripanje mehkega peska pod bosimi stopali, odlična hrana dan za dnem in precej sproščeni ukrepi so poskrbeli za dobro dozo tako wanderlusta, kot tudi praznične domačnosti. Pa čeprav se letos za spremembo nismo kepali, pili kuhanega vina in jedli potice. Sicer nekih hudih potovalnih planov za 2021 za spremembo nimamo, nekaj želja in idej pa seveda vseeno je in prvi prispevek v letu je dobra prilika, da se o tem že tradicionalno malo bolj razpišem. Na račun objave o nosečnosti, dobivam zadnje tedne tudi veliko najrazličnejših vprašanj o tem kaj, kdaj in kako naprej, zato bom tule skušala na vse odgovoriti.

V NOVO LETO SVA TOREJ VSTOPILA NA ČUDOVITEM OTOKU ILE DE RE na zahodni obali Francije. Zakaj ravno tu? Za tiste, ki še ne veste, moj dragi prihaja ravno od tod in tu so vsi naši francoski prijatelji in družina. Ker FRANCIJA trenutno nima prav nobenih omejitev pri prehodu mej oziroma vstopu v državo za prebivalce EU, medtem ko bi v Sloveniji morala v karanteno, pa še občine so zaprte, sva se odločila dober del decembra in začetek januarja za spremembo preživeti tukaj. Kaj naj rečem, kljub temu da se mi kolca po slovenski snežni pravljici, je bila tole super odločitev. Otok se je pokazal v malce drugačni, precej bolj mirni luči, saj ni mednarodnih turistov, pa tudi tistih domačih je bolj malo. Ile de Re, ki je s plačljivim mostom povezan z mestom La Rochelle (geografsko nekako med Bordeaux in Nantes) je sicer zelo priljubljena destinacija predvsem v poletnih mesecih in če se kdaj znajdete v tem delu Francije ga toplo priporočam za par dni. Ostrige in ostale morske specialitete, bujni borovci, krasne peščene plaže, top kolesarske poti, soline, svetilniki in razgledne točke, makova polja, vinogradi, Unescova dediščina in očarljive hiške. Več o tem kaj tam videti in početi pa lahko preberete v potopisu s klikom na gumb pod fotko.

IledeRe-Francija-France-potopis-potovanja

Najin dom zadnje tedne 2020 in prvi teden 2021

potopis ILE DE RE

Kam pa naprej?

Torej, najprej naju konec tedna čaka ena dolga vožnja okrog 1500km in POT NAZAJ V NEMČIJO, kjer morava 10 DNI OSTATI V KARANTENI. Po petih dneh bi sicer lahko šla na samoplačniški test, a ker se cena slednjega v Nemčiji po osebi giblje tudi do 200€, bova raje izbrala daljšo karanteno. Bo čas za kakšen nov prispevek in urejanje bloga, Netflix in šivanje. Ker imam spet dovolj navdiha in energije za kreativne hobije – KONEC MAJA 2021 SE NAM NAMREČ PRIDRUŽI NOV MINI ČLAN. Juhuuu, to bo še veselo. Seveda bo na račun slednjega letošnje leto malce drugače obarvano, tudi s popotniškega vidika. VIRUS, NOSEČNOST, MINI DOJENČEK – ja, seveda bomo kam šli, a zaenkrat ne planiramo nič konkretnega. Niti na pamet mi ne pade, da bi kupovala kakšno letalsko karto, dokler se zadeve z epidemijami ne poležejo. Ne zato ker bi me bilo strah, bolj zato, ker ne želim več podrtih planov in zrušenih sanj. V tem smislu je bilo v našem primeru namreč že dovolj drame v 2020.

A pridemo tudi kaj domov v Slovenijo?

Ja. Ali pa tudi ne. Kdo ve, v teh časih. Upava da nama uspe MARCA, in sicer brez karantene v obe smeri. Še malo na sneg. In na ribice v Piran. Pa en krog z Defenderjem, ki naju že vse od oktobra (spet neplanirano) čaka doma pod kupom snega. Sicer pa bomo izvedli kakšen spontan spomladanski IZLET PO NEMČIJI in vmes obiskovali nam bližnji narodni park Harz. Lu ima aprila tudi dva tedna počitnic in bo ravno prav za obisk še kakšnega zanimivega, še neobiskanega kotička države preden se POLETI DOKONČNO PRESELIMO V SLOVENIJO. Sicer bom takrat že v zadnjem mesecu nosečnosti, ampak glede na prvo izkušnjo z Lu-jem bo dovolj energije za pohajkovanje.

Kaj? Selimo se v Slovenijo?

Jaaa! Že kar nekaj časa govorim, zdaj gre pa končno zares. Februarja bo 10 let odkar sem se preselila v Nemčijo in zdaj je vsekakor dovolj. Po porodu počakamo tistih par tednov, da si opomoremo in se navadimo drug na drugega, potem pa akcija. KAM TOČNO V SLOVENIJI? Ne vemo. Zaradi trenutnih lockdownov in omejitev je res težko iz tujine iskati nepremičnino, zato bomo od začetka verjetno bolj po cigansko, malo tu malo tam. Mogoče se nam pa vseeno nasmehne sreča in do takrat najdemo nekaj kar nam ustreza.Več o primerjavi življenja v Nemčiji in Sloveniji z mojega vidika, pa v spodnjem prispevku.

SELITEV V TUJINO

Kaj pa poroka?

Nekateri morda veste, da sva za september 2020 načrtovano poroko morala na račun vseh omejitev odpovedati oziroma preložiti. Glede novega datuma še ni nič novega in tudi v tem primeru bova POČAKALA NA BOLJŠE ČASE, ko ne bo več nevarnosti odpovedi, verjetno šele v 2022, ko bo tudi mami v miru lahko spila kakšen kozarec šampanjca preveč in se lažje stlačila v poročno obleko.

Kaj pa Defender, vanlife in overland potovanja?

Jaaaa, seveda! Mislim da bo 2021 KOT NALAŠČ ZA TOVRSTNE POTI. Najprej bo treba seveda spet malo PREUREDITI NOTRANJOST in po možnosti dokupit strešni šotor, da bomo bolj „na komot“. Potihem računam na en DALJŠI JESENSKI ODKLOP. Takrat bo dete staro približno 3 – 4 mesece in če bo z zdravstvenega vidika vse okej, zaklaj pa ne. Vsekakor nekam na toplo proti jugu. Mogoče proti Grčiji? BALKAN nama je že dvakrat padel v vodo, v tretje gre baje rado.

defender-overland-potovanja-potopisi

Komaj čakamo, da se v troje kam odpeljemo

Pa daljša potovanja? Bomo sploh kam lahko šli letos?

Tisti, ki ima odgovor na tole vprašanje naj se prosim javi hehe. Menda bo že možno, ampak nikoli ne veš. Ponavadi imamo takle čas vsaj par letalskih kart že kupljenih. Letos imamo še nekaj EASYJETOVIH VOUCHERJEV iz 2020 in mogoče bomo najprej porabili le-te za kakšen ODDIH V EVROPI. Sicer pa ima oktobra Lu spet daljše počitnice in morda jo mahnemo kam dlje z letalom, ampak kot rečeno, odločitev bo bolj v zadnjem hipu. Na žalost seveda zdaj še nekaj časa ne moremo v Kenijo in Tanzanijo kot smo imeli rezervirano za avgust 2020, ampak zdaj pač tako je. Upam, da se do JESENI OZIROMA NASLEDNJE ZIME situacija po svetu umiri in bomo brez večjih problemov spet vandrali naokoli kot v dobrih starih časih. Idej je kar nekaj, ampak pustimo se presenetit.

Kaj pa blog in nove vsebine?

Ker bo vsaj do konca maja še veliko časa za bloganje se bo na blogu vsekakor nabralo precej nove vsebine. Ker verjeli ali ne, kljub temu, da trenutno ne skačemo sem in tja po svetu, je še cel kup nenapisanih prispevkov, ki se navezujejo na pretekla potovanja oziroma izlete. Razmišljam tudi o seriji bolj KULINARIČNO OBARVANIH PRISPEVKOV, kasneje pa seveda ponovno malce več aktualnih vsebin na temo POTOVANJ Z OTROKI. Če še koga zanima bloganje si lahko spodaj prebere obširen prispevek o tem kako začeti pisati blog. 

VSE O BLOGANJU

Vsekakor držim pesti, no pravzaprav sem trdno prepričana, da bo 2021 eno odlično leto in da ga bomo vsi zajeli z veliko žlico ter uživali v vsakem pozitivnem trenutku. Zdaj si pa res zaslužimo! Letos bo za nas polno novih izzivov in dogodivščin, četudi bomo vsekakor manj potovali kot smo prejšnja leta. Upam, da bomo vsi čim več zunaj na svežem zraku, pa kjerkoli že to bo. Za inspiracijo in potovalne prispevke vas seveda še naprej vabim da tu in tam kliknete na tale blog, obljubim, da bo še naprej pestro in zanimivo. Ostanite zdravi in vsem mojim zvestim in naključnim bralcem eno čudovito novo leto z naše strani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.