5.mesec na poti | tropske palme, baklava in božični ognjemet

Katja ENO LETO PO SVETU 2019/2020 Leave a Comment

Čudna kombinacija, ne? Ampak nekako takole je izgledal najin peti mesec na poti. Komaj verjamem, da je res že peti! Ampak je, hitro gre. Dober del tega meseca sva se torej grela pod brazilskimi tropskimi palmami, potem sva se sladkala z baklavami v Istanbulu, zadnji novembrski dan pa sva se grela s kuhanim vinom med božičnim ognjemetom v Zagrebu.

Vmes sva bila tudi par dni v Nemčiji in par v Sloveniji. 5 držav v 3 časovnih pasovih v enem mesecu, ni slabo. Brazilija je bila v bistvu res fenomenalna. Mir. Sonce. Malo vetra. Dobra hrana, še boljša družba. So pa bili tudi trenutki, ko se vse bolj zavedam, da se bliža novo leto in z njim neizogibne spremembe – na boljše ali pa na slabše. Kakorkoli že, vse bo boljše kot trenutna nevednost. Ampak to so trenutni „problemi“ oziroma situacije bolj privatne narave, zato se tule raje osredotočim na potovalne vsebine. O Braziliji sem pred kratkim objavila obširni potopis z ogromno fotkami. Tule en kolaž za pokušino, potopis pa preberite s klikom na gumb pod sliko.

preberi več o BRAZILIJI

In ker je Adria propadla, Lufthansa je predraga, Easyjet pa iz Berlina v Ljubljano leti le 3x na teden, sva se tokrat v Slovenijo odpravila okoli riti v žep. Preko Istanbula s Turkish airlines iz Hanovra. Za tretjino Lufthansine cene, z vključenih 30kg prtljage, sva si tako najprej privoščila še 4-dnevni postanek v Turčiji. Ki sva jo mimogrede oba obiskala prvič! Končno. Sicer spet ni šlo ravno brez zapletov, letos nam zdravje res nagaja. Septembra sva odpovedala road trip po bivši Jugi, tokrat pa nama je najprej tale Istanbul skoraj padel v vodo (pa smo se malo pomatrali), zdaj pa zgleda da bova tudi zimske plane morala malo prilagoditi. Pa drugače nisem štorasta, ampak vse je enkrat prvič, tudi padec po stopnicah. Po skoraj 2 tednih me kolena še zmeraj nenormalno bolijo in smučanje v naslednjih dveh tednih je resno ogroženo. Kakorkoli že, po Istanbulu sem fejst stisnila zobe in tudi počasi se je daleč prišlo. Še prideva v Turčijo. Mogoče naslednjič z avtom? No, to bi blo pa sploh super. Kdo ve, mogoče pa res! Za dolg potopis o tem kaj v Istanbulu lahko vidite in doživite pa klik na gumb pod kolažem.

preberi več o ISTANBULU

Po celih dveh dneh v Ljubljani pa sva jo spet mahnila na izlet. V Zagreb! Z vlakom. Za 14€ po osebi. No, običajna špar povratna vozovnica je 18€, ampak mi smo bili štirje in smo dobili skupinski popust. Huda cena. Lep izlet, če kdo išče kam s prijatelji decembra da ni treba vozit. Ker moja kolena še niso čisto uredu, smo se večkrat usedli, kaj spili in pojedli, pa nič ne de. Vseeno smo v enem dnevu naredili lep velik krog po mestu in si ogledali še letošnje božične stojnice, presenetil nas je še nooor ognjemet, ki ga sploh nismo pričakovali. Ponudba na zagrebškem božičnem sejmu je zelo bogata in raznolika, skratka fajn izlet res. Tudi o Zagrebu je že prispevek na blogu.

preberi več o ZAGREBU

Kam pa zdaj? Končno sva spet na poti z avtom! Prav pogrešala sva ga že. Malo je glasen tkole ko se ga odvadiš vozit, ampak nič zato. Dela kot švicarska ura (trkam). Peljeva ga na izlet do Nemčije ker mora k zdravniku na pregled (beri: tehnični pregled). Emšo ga mal daje, ampak menda bomo že zrihtal ta štempelj. Najprej bova pa malo uživala na snegu po Italiji in Avstriji. Aja pa jaz sem se zagledala v nemško romantično cesto. Ker bo ravno na poti no. Pa ker so ravno božični sejmi no. Sigurno bo lepo. Greva! Aja, pred prazniki se pa v troje vrnemo v Slovenijo, juhuu Lu in prazniki in še več hrane in upam da tudi kaj snega. Kot vedno, lahko aktualne fotke in storyje spremljate preko Facebook strani in na Instragram profilu. Se beremo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *