Selitev-v-Slovenijo-tujina-Nemcija

SELITEV V SLOVENIJO | praktični nasveti ob selitvi nazaj domov iz tujine

Katja ŽIVLJENJE V TUJINI Leave a Comment

Končno je tukaj tudi prispevek o naši selitvi nazaj v Slovenijo nobembra 2021. Sicer malo manj oseben in malo bolj praktičen – tako bo gotovo prišel prav vsem, ki jih v prihodnosti čaka ta korak. Po mojih dobrih desetih letih življenja v Nemčiji je prišel naš čas in vrnitev v Slovenijo smo res dolgo in težko pričakovali. Pa čeprav je bilo tudi malo grenkega priokusa na račun bolj specifične družinske situacije, ampak pustimo zdaj to. Kljub temu, da smo se na selitev kar nekaj časa pripravljali, nas je v samem procesu vseeno kakšna stvar presenetila. V nadaljevanju lahko zatorej preberete več o tem kaj vse je potrebno urediti ob selitvi med državami v Evropski uniji (v našem primeru je šlo za selitev iz Nemčije v Slovenijo), katera dokumentacija je potrebna, kakšni so postopki in podobno. Prispevek temelji na naših osebnih izkušnjah iz leta 2021, zato naj služi kot dobra orientacija in pomoč, vseeno pa pred samo selitvijo še enkrat preverite situacijo in pridobite ažurne informacije pri pristojnih uradih.

PRED SELITVIJO IZ TUJINE V SLOVENIJO


PRIPRAVA DOKUMENTOV

Kot prvo se psihično pripravite na par tednov oziroma mesecv urejanja papirjev. Za celoten postopek selitve boste namreč potrebovali en kup papirjev in dokazil, zato si je že na začetku in tekom samega procesa smiselno pripraviti oziroma na kup skrbno zbirati naslednje zadeve za vse člane družine: (mednarodne) rojstne liste, kopije osebnih dokumentov, fotografije za nove osebne dokumente, originalne odjave iz upravne enote v tujini in kopije, številke in police zavarovanj (vključno z login PIN številkami do spletnih portalov), spričevala otrok, pomembne zdravstvene dokumente in cepilne knjižice in še in še. Vzemite si čas in si organizirajte papirje, razporedite jih v mape, kupčke, predale ali kakorkoli vam ustreza, samo da je vse na kupu in da veste kje kaj najti brez iskanja.

V našem primeru je bilo tako, da sem bila jaz tista, ki je na račun znanja jezika urejala vse papirje tako v Nemčiji, kot tudi kasneje v Sloveniji. Z dojenčkom je bilo vse skupaj le še bolj zabavno, ampak važno da smo skoraj pri koncu in nam je nekako uspelo brez hujših posledic. “Nevemkolikokrat” sem presortirala vse zgoraj omenjene listine in res so mi pomagali tiste mape v stilu harmonike v kombinaciji z barvitimi „post it“ listki.

ISKANJE SLUŽBE V SLOVENIJI

Če vas ob vrnitvi v Slovenijo že čaka novo delovno mesto in imate v rokah POGODBO O ZAPOSLITVI vam slednje olajša organizacijo različnih zavarovanj, odprtje bančnega računa in podobno, zato se je v tej smeri smiselno angažirati že pred selitvijo. Če zaposlitve v Sloveniji še nimate zagotovljene, a ste državljan Slovenije še ne bo grozen problem, če pa se z vami seli na primer izvenzakonski partner tuje narodnosti, bo potrebne nekaj več papirologije. Tudi za partnerje torej velja, da je veliko lažje, če jih čakajo delovne pogodbe, če že nimajo lastnih podjetij v tujini.

V času naše selitve je imela Mila 6 mesecev in s tem sem bila ravno nekje na polovici porodniške. Službe tako nisem iskala, sem pa ob prihodu kontaktirala CSD, saj mi je s selitvijo nemška porodniška potekla.

PREKLIC NAJEMNE POGODBE OZ. PRODAJA NEPREMIČNINE

Če ste NAJEMNIKI stanovanja oziroma hiše vnaprej preverite kakšen ODPOVEDNI ROK imate v pogodbi (včasih ta znaša tudi 3 mesece na primer) in datum vaše predvidene selitve čimprej sporočite najemodajalcu. Če ste LASTNIKI stanovanja ali hiše in nepremičnino pred selitvijo želite prodati, dajte oglas več mesecev vnaprej, saj lahko notarski postopki trajajo kar nekaj tednov.

Sama sem imela kar srečo in kupca za stanovanje smo našli že po dobrem tednu, do predaje ključa pa je preteklo približno 10 tednov. Ker smo v času do predaje ključa potovali naokoli sem prodajo raje prepustila nepremičninskemu agentu in si s tem prišparala nepotrebni stres, res pa je, da sem na račun tega plačala določen procent od prodajne cene.

ODPOVED V SLUŽBI

Podobno kot pri nepremičninah, so tudi v pogodbah o zaposlitvi ponavadi zapisani ODPOVEDNI ROKI pri prekinitvah pogodb o zaposlitvi, zato ne pozabiti vaše odpovedi na delovnem mestu uskladiti z datumom selitve. Odvisno sicer v kakšnih odnosih ste z nadrejenimi, a z njihovega vidika bo seveda odpoved lepše sprejeta, če jo sporočite čim prej, ne glede na uradni odpovedni rok. Če niste zaposleni, a prejemate kakršnokoli drugo finančno pomoč, morate slednjo ob selitvi prav tako prekiniti.

Kot že omenjeno sem bila v času selitve na porodniški, tako da sem morala na pristojno ustanovo poslati obrazec s katerim sem uradno prekinila nemško porodniško. Slednja se je prekinila na dan odjave prebivališča na upravni enoti v Nemčiji.

IZPIS OTROK IZ ŠOLE OZ. VRTCA

Če imate ŠOLOOBVEZNE OTROKE so selitve v druge države verjetno najlažje ob koncu šolskega leta, seveda pa niso nemogoče tudi kadarkoli vmes. Ker je situacija verjetno malce drugačna od šole do šole je najboljše pravočasno kontaktirati vodstvo in prositi za pogovor ena na ena. Če imate OTROKE V VRTCU se prav tako pozanimajte s katerim datumom jih lahko izpišete.

Lu je moral na žalost ostati v Nemčiji, tako da mi je bila logistika izpisa iz nemške šole in vpisa v slovensko prišparana, Mila pa je za vrtec tako ali tako še premajhna.

SELITVENI SERVISI, PRODAJA POHIŠTVA & ORGANIZACIJA SELITVE

Če stvari ne morete ODPELJATI SAMI, vam svetujem, da čim prej kontaktirate enega izmed SELITVENIH SERVISOV v Sloveniji, saj so kar zasedeni. Vedno lahko stvari tudi PRODATE ALI PODARITE (prijateljem, različnim ustanovam, vrtcu oziroma šoli itd) ali pa NAJAMETE GARAŽO v tujini oziroma stvari začasno shranite pri znancih, če v bližnji prihodnosti slučajno nameravate na obisk.

Mi smo se znašli tako, da smo veliko večino pohištva prodali na nemškem Ebay-u. In to v enem samem tednu! Ker smo se v stanovanju zadnja dva tedna pred selitvijo zadrževali prav vse dni med tem ko smo urejali sve potrebne papirje smo nekaj stvari seveda potrebovali resnično skoraj do zadnjega dneva. Nekaj kosov smo podarili prijateljem. Osebne stvari, knjige, obleke in ostalo „kramo“ smo v Slovenijo odvažali že preko leta, vsakič ko smo šli z avtom na obisk. Veliko stvari pa smo ob selitvi shranili pri prijateljih in jih naložili 6 tednov kasneje, ko smo se vrnili v Nemčijo pobrat Luja za decembrske praznike. V ta namen smo v Sloveniji najeli malo večji kombi (cena okrog 350€ za 4 dni in do 2200km).

PREUSMERITEV POŠTE NA NOV NASLOV

Po selitvi bo na vaš stari naslov v tujini prav gotovo še prihajala pošta, velikokrat tudi kakšne pomembne zadeve, zato si je pametno urediti PREUSMERITEV POŠTE NA DRUG NASLOV. To se v Nemčiji (Deutsche Post) lahko po izbiri naredi za nekaj mesecev ali pa za največ eno leto. Najlažje je, če imate kakšne prijatelje kamor lahko pošto preusmerite, izberete pa lahko tudi omarico na eni izmed postaj (P.O. Box, oz. „Postfach v Nemčiji) – v tem primeru morate spet nekomu dati ključ ali pa se fizično vračati po vašo pošto.

Sama nisem želela pošte preusmerjati v tujino, se pravi iz Nemčije v Slovenijo, saj imam kar nekaj neprijetnih izkušenj z nedostavljeni pošiljkami. Zato tudi nisem prepričana, če je slednje sploh možno. Za eno leto sem si pošto tako raje preusmerila h kolegici na njen nemški naslov. Ta storitev me je stala 25€, za 12 mesecev.

SPOROČITE NOV NASLOV RAZNIM USTANOVAM

Četudi si preusmerite pošto, znajo nekatere pošiljke bolj osebne narave še vedno prihajati na stari naslov, zato je smiselno vaš nov naslov v tujini že vnaprej sporočiti določenim ustanovam. Pa tudi za čas, ko se preusmeritev pošte preneha, je dobro imeti to urejeno.

Sama sem tako nov naslov v Sloveniji že pred selitvijo iz Nemčije sporočila svoji banki, zavarovalnici, kjer sem imela zavarovana oba avtomobila, zdravstveni zavarovalnici, pokojninski zavarovalnici in finančni upravi.

PREKLIC NAROČNIN IN ČLANARIN

Ne pozabite pravočasno odjaviti morebitnih naročnin na revije in časopise, različnih kartic točk zvestobe, se izpisati iz fitnes klubov in podobnih športnih ustanov (ne pozabite tudi na športne klube otrok) ter podobno.

No, tule nisem imela posebnih problemov, saj v času selitve nisem bila včlanjena v prav nobeno športno ustanovo, pa tudi naročena nisem bila na nobeno plačniško revijo. Nemški ADAC klub je bilo edino članstvo, ki sem ga prekinila.

PREKLIC POGODB

Bolj kot razne zgoraj omenjene članarine pa vam znajo povzročiti preglavice predčasne PREKINITVE POGODB. Vsaj v Nemčiji je tako, da je velika večina pogodb vezanih za več mesecev (ponavadi kar 24) skupaj in je v primeru selitve v tujino potrebno pogodbe prekiniti s tako imenovano posebno prekinitvijo (Sonderkündigung). Ker vam torej ponudniki teh storitev ne morejo zagotoviti njihovih uslug v tujini, morajo vaši predčasni prekinitvi pogodb ugoditi. Če naštejem le nekaj najbolj pogostih: INTERNET, MOBITEL, PRISPEVEK ZA RADIO IN TELEVIZIJO, ODVOZ SMETI, RAZLIČNA ZAVAROVANJA (za stanovanje / hišo, vozila, zdravstvena, pokojninska ipd), odjava morebitnih FINANČNIH OZ. SOCIALNIH POMOČI, OTROŠKIH DODATKOV, PORODNIŠKE in podobnega, ZAPRTJE BANČNEGA RAČUNA in še in še. Za večino preklicev pogodb bo potrebno sicer predložiti uradno odjavo iz upravne enote, tako da boste veliko zadev lahko urejali šele potem. Gre pa dandanes večina priročno kar preko email sporočil z dokazili v priponkah.

Naj povem, da je nekatere izmed naštetih enostavno nemogoče kompletno prekiniti preden se nekje na novo ustalite. Tudi sama sem tako še kar nekaj časa obdržala nemško mobitel številko, prav tako imam v Nemčiji še vedno odprt bančni račun in na drugi banki še kreditno kartico. Tudi zavarovanje in registracijo za obe vozili sem obdržala vse dokler nisem tu v Sloveniji uredila uvoza vozil. Tudi zdravstveno zavarovanje sem prekinila šele ko sem bila fizično že v Sloveniji in sem urejala obrazce za ureditev osnovnega zdravstvenega zavarovanja v Sloveniji, ravno zato, da se mi ne bi slučajno zgodilo, da kakšen dan ne bi bila zavarovana.

DAVČNE ZADEVE

Pred selitvijo obvezno pokličite še na pristojni DAVČNI URAD oziroma upravo in se pozanimajte ali se je potrebno odjaviti iz davčnega sistema, kljub temu, da na upravni enoti odjavite prebivališče. Pozanimajte se tudi kdaj lahko oddate DAVČNO NAPOVED za tiste mesece v letu, ko ste v tujini še živeli in bili delovno aktivni.

V Nemčiji posebna odjava na finančnem uradu v času naše selitve ni bila potrebna, sem jim pa za vsak slučaj sporočila nov naslov v Sloveniji.

ODJAVA VOZIL

Če imate v tujini (Evropska unija) registrirana vozila, imate v grobem 3 MOŽNOSTI. Z vozilom se lahko s tujo registrsko tablico PELJETE V SLOVENIJO, kjer vozilo homologirate, plačate davek in ga registrirate, slovenski uradi pa potem TABLICE POŠLJEJO V TUJINO. Slabost te variante je, da ta postopek vrnitve tablic v tujino baje traja zelo dolgo, lahko tudi kar celo leto in dokler vozilo v tujini ni odjavljeno boste po nepotrebnem plačevali davek in registracijo tudi tam. Namesto tega lahko baje pri registraciji vozila v Sloveniji podpišete izjavo, da boste TABLICE VRNILI SAMI – v tem primeru se morate peljati v mesto, kjer ste v tujini registrirali avto in ga na pristojnem uradu odjaviti ter vrniti tablice. Omenjeno varianto so mi tako predstavili na AMZS-ju preko telefona, žal ne vem kako deluje v praksi. Sicer pa vozilo lahko odjavite tik pred selitvijo in si uredite ZAČASNE TABLICE (in zavarovanje), ki veljajo par dni. Z njimi se pripeljete v Slovenijo, kjer morate potem v kratkem urediti homologacijo in tehnični pregled, dokler so začasne tablice še veljavne. Prednost te variante je, da je vozilo v tujini takoj odjavljeno in s tem tudi ne plačujete davka in registracije dlje kot morate, slabost pa kratka veljavnost začasnih tablic. Vsekakor se pred selitvijo dobro pozanimajte o teh postopkih in izberite za vas najlažjo pot.

Pri nas je bilo glede tega malce posebna situacija, saj smo imeli eno vozilo v času selitve že v Sloveniji, pa tudi vedeli smo da se 6 tednov po odjavi prebivališča v tujini tako ali tako vračamo na obisk. Zato se nismo ubadali z začasnimi tablicami, za eno vozilo smo jih potem brez problema vrnili in odjavili konec leta med omenjenim obiskom, ko smo že imeli slovenske tablice. Za Defenderja pa še čakamo na homologacijske papirje, do takrat pa imamo še nemške tablice. Praviloma sicer velja, da naj bi se vozila v primeru selitve v drugo EU državo preregistrirala najkasneje v šestih mesecih. Imamo torej še nekaj časa :).

ODJAVA PREBIVALIŠČA V TUJINI

Tik pred datumom selitve se bo potrebno še odjaviti na upravni enoti v mestu kjer živite. Meni so datum odjave postavili s pardnevnim zamikom, tako da slučajno ne bi imela kakšnih problemov tistih par dni preden sem se prijavila na UE v Sloveniji, sicer pa je postopek precej preprost in hiter. Odjavo v pisni obliki shranite, saj jo boste potrebovali za odjavo marsikatere pogodbe.

PO PRIHODU V SLOVENIJO


PRIJAVA NA UPRAVNI ENOTI

Najprej bo potrebna PRIJAVA STALNEGA BIVALIŠČA V SLOVENIJI. Najlažje je seveda če ste lastnik nepremičnine, ampak bolj verjetno je, da boste ali najeli stanovanje / hišo ali pa se za začetek prijavili pri v Sloveniji živečih sorodnikih. V slednjem primeru morate na UE prinesti ročno podpisano IZJAVO LASTNIKA nepremičnine, ki vam dovoljuje bivati na naslovu. Če že imate NAJEMNO POGODBO oziroma DOKAZ O LASTNIŠTVU prinesete ta papir. Če se selite skupaj z otroki, prinesite le njihove dokumente in jih prijavite skupaj z vami. Če se selite s partnerjem ki nima slovenskega državljanstva morate z njim še na poseben oddelek za tujce. Če tujec nima delovne pogodbe in še posebej če nista poročena, boste morda morali nekako dokazati kako se bo v Sloveniji preživljal oziroma kdo bo jamčil zanj. Prinesite še uradno odjavo naslova iz tujine, ki ste jo dobili na upravni enoti v tujini.

Prijava prebivališča je na UE Ljubljana potekala povsem brez posebnosti, vse skupaj je urejeno v kakšnih 10 minutah. Na račun trenutne epidemiološke slike pa se je bilo sicer potrebno predhodno prijaviti na termin preko telefona.

NOVI OSEBNI DOKUMENTI

Ko se že nahajate na UE si lahko istočasno IZDELATE NOVE DOKUMENTE – v novejših potnih listih je še prostor za en novi naslov (dobite le novo nalepko), v starejših sta prostora za nalepke kar dva. Izdelate lahko seveda tudi nove osebne izkaznice, splača se urediti še digitalno potrdilo (Sigenca). V te namene potrebujete fotografije za osebne dokumente, stare dokumente in (če tega ne urejate hkrati s prijavo bivališča), še potrdilo o stalnem prebivališču.

Mi smo nročilo novih dokumentov na UE urejali hkrati s prijavo novega stalnega prebivališča, nove osebne izkaznice smo dobili na dom po pošti, že 4 dni kasneje.

ODJAVA POGODB IZ TUJINE

Zdaj ko imate tako ODJAVO bivališča v tujini, kot tudi PRIJAVO bivališča v Sloveniji v pisni obliki, lahko prekinete še zadnje pogodbe iz tujine, za katere so bila potrebna ta dokazila.

Tudi mi smo tako šele po prijavi v Sloveniji preko email sporočil tako odjavili elektriko, internet, zdravstveno zavarovanje, prispevek za radio in televizijo, prispevke za stanovanjski sklad (ker sem imela v tujini lastniško stanovanje) in morda še kaj. V priponke sem morala dodati še kopijo osebnega dokumenta z novim naslovom. Od prav vseh omenjenih sem potem dobila potrdila o predčasnih prekinitvah pogodb v pisni obliki tudi na nov slovenski poštni naslov.

PRIJAVA DAVČNEGA REZIDENSTVA V SLOVENIJI

Večina nas, ki smo selili v tujino, smo ob odhodu poleg prebivališča odjavili tudi slovensko davčno rezidentsvo in se s tem izognili morebitnem dvojnem obdavčevanju. Ob vrnitvi domov, se bo torej potrebno ponovno prijaviti in PRIDOBITI STATUS DAVČNEGA REZIDENTA. Priporočam, da to storite takoj po prijavi na UE, saj boste za večino ostalih birokratskih zadev potrebovali davčno številko oz. urejen rezidentski status. To storite s posebnim obrazcem (Vloga za ugotovitev rezidentskega statusa po ZDOH-2 – Prihod v RS), ki ga najdete na straneh FURS-a. Vaša DAVČNA ŠTEVILKA ostane ista kot pred odhodom v tujino, ne glede na status rezidenstva, če so z vami partnerji, ki v Sloveniji še niso imeli rezidenstva ali pa otroci rojeni v tujini, bodo sedaj ob prijavi (za njih morate izpolniti posebne obrazce) dobili novo davčno številko. Ko vlogo pošljete po pošti (oz. jo nesete osebno) na FURS dobite odgovor ali je vaša vloga odobrena oziroma ne, v max 30 dneh. Poleg tega priporočam, da si uredite digitalne podpise in potrdila na portalu SI-PASS in ustvarite UPORABNIŠKI RAČUN eDavki.

S FURS-om sem kar nekajkrat komunicirala po telefonu in sem res pozitivno presenečena nad njihovo prijaznostjo in ažurnimi odgovori po emailih. Status davčnega rezidenstva so mi seveda odobrili, odgovor pa sem prejela že po enem tednu.

OBVEZNO ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE

Če ob prihodu v Slovenijo še nimate pogodbe o zaposlitvi si morate čim prej sami urediti obvezno zdravstveno zavarovanje. To storite z izpolnitvijo OBRAZCA M1, ki ga najdete na straneh ZZZS, če so z vami tudi otroci izpolnite še OBRAZEC MDČ. Vse skupaj pošljete po pošti ali pa osebno nesete na pristojen urad. Če si v tujini še niste odjavili tamkajšnjega zdravstvenega zavarovanja morate to storiti preden se zavarujete v Sloveniji, saj hkrati ne smete biti zavarovani v dveh državah. Na ZZZS-ju bo potrebno predložiti dokaz o odjavi zavarovanja v tujini, pa tudi izpolniti in podpisati bo treba izjavo, da v tujini niste več zavarovani. Nekaj dni po poslanem obrazcu smo po počti dobili potrdilo o zavarovanju, še malce kasneje pa nekateri izmed nas še ZDRAVSTVENE KARTICE. Mesečni znesek osnovnega zavarovanja znaša okrog 27€.

Osebna izkušnja urejanja osnovnega ZZ v Sloveniji je sicer zgodba zase. V Nemčiji so mi namreč rekli, da lahko zavarovanje pri njih avtomatsko prekinem preko obrazca E-104 po tem ko zavarovanje prijavim v Sloveniji. Da je ta obrazec namenjen prav zavarovalnicam znotraj EU, da se potem oni med sabo zmenijo. No, tu pri nas ni nihče hotel nič slišat o tem obrazcu, zavarovati me niso hoteli, dokler nisem prekinila nemškega zavarovanja. Slednje mi je potem po n-tih klicih na zavarovalnico končno uspelo, čeprav so bili najprej ostro proti, češ da to ne gre zaradi varovanja podatkov. Ah Nemčija. Kakorkoli že, smo zrihtali. Na ZZZS-ju so sicer v telefonsko slušalko (osebnega termina v času epidemije namreč ni možno dobiti) hladnokrvno rekli nekaj v smislu „Ah sej to je vedno tko z vami, ki pridete iz tujine. Vsi mate isti problem“. No, žalostno, da se kljub temu nič ne spremeni. Kljub vsemu, so bili vsi moji sogovorniki preko telefona prijazni in v pomoč pri izpoljnjevanju obrazca. Naj omenim še to, da je zdravstveno kartico sprva dobila le Mila in ko sem par dni za tem spet klicala in vprašala kje je moja obtičala, so mi odgovorili, da jaz jo pa že imam. Izdana je bila leta 2000 in če zdaj hočem novo moram izpolniti novo vlogo na spletni strani. Očitno bi morala vseh 11 let tujine doma skrbno hraniti staro zdravstveno kartico. Pa smo še malo izpoljnjevali vloge, pa ko sem bila že pri tem sem naročila še Evropske kartice zavarovanja in kak teden za tem je prišel nov šop pošte. Konec dober vse dobro.

DODATNO ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE

Trenutno imamo urejeno le obvezno zdravstveno zavarovanje in zaenkrat še razmišljam ali se dodatno zavarovanje sploh splača ali ne, glede na to, da je za večino storitev brez nemogočih čakalnih dob tako ali tako potrebna samoplačniška rešitev.

SLOVENSKA MOBITEL ŠTEVILKA

Ker bo takoj po prihodu potrebnih ogromno klicev v slovensko stacionarno omrežje na raznorazne urade, se vsekakor splača čim prej urediti predplačniško kartico oziroma naročniško razmerje. Sama imam sicer še vedno tudi nemško številko, saj je na njo še vedno vezanih preveč kontaktov in gesel, ampak jo v kratkem ukinem.

VOZNIŠKI IZPIT

Sama sem staro slovensko roza papirnato vozniško dovoljenje v Nemčiji zamenjala za takšno v obliki kartice in na UE so mi zagotovili, da slednjega lahko brez problema naprej uporabljam v Sloveniji, saj je izdano v EU. Če se selite iz države ki ni v EU in imate tuje vozniško dovoljenje boste verjetno morali zaprositi za novo slovensko dovoljenje.

ODPRTJE BANČNEGA RAČUNA

Če prihajate iz tujine (pa čeprav ste državljan Slovenije in kljub temu, da imate na računu v tujini dobro finančno stanje) in nimate pogodbe o zaposlitvi odprtje računa morda ne bo možno pri vseh bankah, saj mnoge zahtevajo potrdilo o mesečnih prilivih. Če imate pogodbo o zaposlitvi, svoje lastno podjetje, se prijavite na Zavod za zaposlovanje, prejemate porodniško preko CSD-ja in podobno potem ne bi smel biti problem. Ne pozabite le, da za vsa bančna spletna poslovanja potrebujete slovensko mobitel številko.

UVOZ IN REGISTRACIJA VOZIL

Če se v Slovenijo vračate z lastnim vozilom (ali kar dvema, kot npr v mojem primeru) jih boste tu morali seveda na novo registrirati. Celoten postopek zahteva naslednje dokumente: osebni dokument, prometna izkaznica in COC dokument. Pri nakupu novejših avtomobilov je COC dokument že zraven, če pa imate malo starejši model, boste morali COC dokument naročiti iz države, kjer je bil avto narejen. Za našega Defenderja sem ga tako morala naročiti iz Anglije, trajalo je približno 10 dni, cena okrog 300€. To sem uredila že v Nemčiji, preko uradnega salona Land Rover, sicer bi lahko tudi sama online, a praktično za enako ceno. Glede ODJAVE IN PRIJAVE VOZILA ob selitvi med državami EU sem se razisala že bolj na začetku prispevka, sicer pa je postopek v Sloveniji naslednji. Najprej peljete avto na HOMOLOGACIJO, kjer preverijo ali vozilo ustreza karakteristikam, ki so navedene v prometnem dovoljenju in COC dokumentu. Potem se oglasite na FURS-u, kjer izpolnete OBRAZEC ZA ODMERO DMV in ga pustite na okencu (priložite lahko še prometno, homologacijo, COC – oziroma kopije le-teh), opraviti morate še TEHNIČNI PREGLED VOZILA, nakar čakate do 30 dni na pošto s Fursa, v kateri vam javijo znesek DMV-ja. Plačate in počakate na pošto s Fursa, kjer potrdijo plačilo. Vzporedno s tem si lahko že zdaj uredite AVTOMOBILSKO ZAVAROVANJE (meni je zavarovanje prijazno uredil zavarovalni zastopnik Peter Repnik – hvala še enkrat za hitro, učinkovito in nekomplicirano posredovanje, toplo priporočam vsem). Z vsemi temi papirji o plačilu davka, homologaciji, tehničnem pregledu, prometnim dovoljenjem itd se potem zglasite na REGISTRACIJI (na okencu sem morala pokazati tudi osebno izkaznico in vozniško dovoljenje), kjer si izberete nove slovenske tablice in plačate.

OSEBNI ZDRAVNIK, PEDIATER, GINEKOLOG

Ne pozabite tudi na zdravnike, predvsem iskanje OSEBNEGA ZDRAVNIKA je trenutno kar izziv v Sloveniji – pomagate si lahko s tole priročno APLIKACIJO. Če se selite z otroki morate čim prej najti tudi izbranega PEDIATRA s katerim obvezno najprej preverite ali ste na tekočem s cepljenji in pregledi saj je slednje v vsaki državi malce drugače. Ženske pripadnice pa si slej kot prej morajo poiskati tudi GINEKOLOGA. Za vse omenjene storitve boste seveda najprej potrebovali zdravstveno kartico kot dokazilo o zavarovanju.

PRIJAVA OTROK V ŠOLE IN VRTCE

Nam je bil tale korak na srečo prišparan, saj je Mila še premajhna za vrtec, sicer pa glede na izkušnje znancev svetujem, da se o vpisu v izobraževalne ustanove pozanimate že pred selitvijo. Najlažje kar po telefonu, oziroma emailih, tako boste bolje pripravljeni z vso potrebno papirologijo. Sicer je gotovo selitev s tega vidika najlažja v času daljših poletnih šolskih počitnic, a je seveda vseneo izvedljiva kadarkoli v letu. Hkrati se lahko pozanimate še o možnostih OBŠOLSKIH DEJAVNOSTI, krožkov, športnih klubov itd.

ZAVOD ZA ZAPOSLOVANJE, CSD in ostale možnosti

Če v Sloveniji takoj po selitvi oziroma v bližnji prihodnosti še nimate zagotovljenega delovnega mesta, se lahko prijavite na ZAVOD ZA ZAPOSLOVANJE, če ste še v času PORODNIŠKE se javite na CSD, če ste do njega upravičeni lahko uredite še OTROŠKI DODATEK in podobno. Če nameravate v Sloveniji ODPRETI PODJETJE, predlagam da s procesom začnete šele, ko imate urejen status davčnega rezidenta Slovenije in odprt bančni račun, za več informacij pa pokličite na AJPES.

NAJEM OZ. NAKUP NEPREMIČNINE

Če prve tedne oziroma mesece nimate možnosti bivati pri družini oziroma prijateljih, z iskanjem nepremičnine nikakor ne odlašajte do zadnjega, ne glede na to ali gre za najem ali nakup. V nasprotnem primeru pa seveda lahko počakate na pravi trenutek, ko že opravite večino birokracije in v miru začnete z iskanjem. Preverjeno je iskanje nepremičnin veliko lažje ko ste fizično v isti državi.

Mi imamo to srečo, da lahko bivamo na kar treh različnih koncih in smo zato še vedno malo bolj po cigansko, se nam pa kmalu obeta sprememba. Več o slednji pa o kakšni drugi priliki.


Tako, mislim da sem se kar razpisala in da bo vse skupaj komu gotovo v pomoč. Predvsem še enkrat poudarjam, da se vnaprej pripravite na birokratske procese in možne zaplete, ne hitite ampak si vzemite dovolj časa, če je možno pa še kakšen teden dopusta po tem, ko je vse urejeno. Pa srečno!

Leave a Reply

Your email address will not be published.