Karlovy Vary Ceska kaj videti in poceti

KARLOVY VARY | ČEŠKA

Katja ČEŠKA Leave a Comment

Januar se je bližal h koncu in na poti iz Nemčije v Slovenijo sva se tokrat odločila narediti ovinek čez Češko. Tako sva se namesto običajne dolgočasne poti po nemški avtocesti zapeljala do slikovitega zdraviliškega mesta Karlovy Vary in prespala eno noč. Čeprav bolj kratek obisk, se je vsekakor izkazalo za super odločitev, mesto je namreč pravi biser in takole v zimskem času ni bilo prav nič preveč turistično. Kaj torej v Karlovy Vary lahko vidite in počnete? Preberite več v temle novem prispevku.

Read More

Za 1 leto na pot. Pa ne okrog sveta.

Katja Uncategorized Leave a Comment

Hja nekateri si pač vzamejo leto fraj in grejo okrog sveta. To je dandanes sicer še vedno velik privilegij, a mogoče vseeno ni več tako zelo nevsakdanje. Poslati avto s trajektom v Argentino, se odpeljati na neskončni road trip po kopnem do Indonezije ali pa hop nahrbtnik na rame in gremo v svet. Jz bi tuuuudiiii. Ampak trenutno ne gre. Pa čeprav imava ves čas na svetu. Denarja pa tudi še ni čisto zmanjkalo. In ker velikokrat dobim vprašanja, zakaj pa nisva šla takole okrog sveta – za tiste, ki slučajno še ne vedo, je z nama 8-letni Lu, katerega niti stroga nemška šola niti njegov biološki oči ne pustita kar tako. Zato kompromisno skačeva malo sem malo tja, živiva med tremi državami in nekako skušava uskladit družino, želje in vsakodnevne obveznosti. Potegnit najboljše iz nastale situacije. Trenutno sva nekako na polovici tega prostega leta, ki se zna seveda raztegnit ali pa predčasno končat, nikoli ne veš. Več o tem, kaj sva do sedaj doživela in kaj še bova pa v nadaljevanju.

Read More

7. mesec na poti | malo tu malo tam

Katja Uncategorized 2 Comments

Novo leto! Silvestrovanje je nekako že zdavnaj pozabljeno, čeprav smo še ne mesec zanaj do jutra nazdravljali. Ampak kaj, ko čas kot vedno beži in tale januar je prišel in odšel kot bi mignil. Veliko se je zgodilo, pa čeprav sva ta mesec več časa preživela na našem nemškem domu. 2020 mi je zaenkrat kar všeč. Sicer še vedno pod vplivom bolj negativnih dogodkov iz konca 2019, ampak se ne damo in ni druge kot gledati naprej. No, v temle prispevku vseeno pogledamo še malo nazaj, v januar namreč, ki je mimogrede že 7.mesec odkar nisva vezana na redni službi. V obdobju po praznikih se ponavadi sprejme veliko novih zaobljub, odločitev in planov, in tudi midva sva jih nekaj. Ampak o tem kdaj drugič. Kmalu. Te dni mineva tudi točno 1 leto odkar sem po daljši pavzi spet začela blogat in pod novim imenom & prenovljeno grafično podobo zaštartala na novo. Hvala ker berete!

Read More

Kako (ne)varna je Brazilija - nasveti za potovanje po južni Ameriki

KAKO (NE)VARNA JE BRAZLIJA? | nasveti za varno potovanje po Južni Ameriki

Katja BRAZILIJA Leave a Comment

Ko sva se lansko jesen pripravljala na potovanje v Brazilijo, naju je v bistvu res najbolj zanimala ena tema, in sicer varnost. Ko greš prvič v južnoameriško državo, ne glede na to koliko si prej potoval, je to verjetno precej normalno. In bolj ko bereš novice, zgodbe in izkušnje drugih na raznih forumih in internetu, bolj te je strah. Ampak, ko si enkrat tam, ni prav nič tako hudega – seveda, če slediš določenim pravilom. Zato tudi tale prispevek, ki se v prvi vrsti sicer nanaša na Brazilijo, a prav gotovo velja tudi za kakšno drugo državo v tem delu sveta. Mogoče komu pomaga. Kot kjerkoli drugje, se seveda lahko tudi kaj zgodi. Včasih si pač na napačnem mestu ob napačnem času. Midva res nimava nobene negativne izkušnje, mogoče sva imela samo srečo, malo pa je k temu vsekakor pripomoglo tudi premišljeno obnašanje. Katerih pravil se je torej pametno držati, česa absolutno ne početi in na kaj je pametno biti pozoren?

Read More

SLOVENIJA v enem tednu glavne znamenitosti_predlog izleta

SLOVENIJA | 1 teden road trip krožno potovanje

Katja SLOVENIJA Leave a Comment

Slovenije mi slovenskim bralcem verjetno ni potrebno prav na dolgo in široko predstavljati in pravzaprav sem sprva mislila tale prispevek objaviti le v angleški verziji. Potem me je pa prešinilo, da tudi sama ne poznam vseh koncev naše male dežele, še posebno ne tistih na vzhodu. Tale prispevek se sicer nanaša na tiste bolj turistične konce, od Ljubljane do Bleda z Gorenjsko, Posočje, morda malo manj znana Goriška Brda, Kras in obalo. Morda pa se vseeno najde kdo, ki ravno teh koncev še ni obiskal in bo tule dobil kakšno idejo. Odkar živim v tujini (ravno februarja bo že 9 let) sem konec koncev tudi sama dostikrat turist v domači deželi. Tale primer poti je torej spisan za 1 teden časa, najlažje bo če imate osebni avtomobil, pa seveda dobro družbo. Pa gremo!

Read More

Dublin Irska kaj videti in poceti

DUBLIN, Irska | vikend izlet

Katja IRSKA, MESTA & PRESTOLNICE Leave a Comment

Vikend izlet v Dublin? Zakaj se tega nisva že kdaj prej spomnila. Za letošnji rojstni dan sem si, kot že par let poprej, namesto materialnih daril zaželela novih spominov in doživetij. In to nekje, kjer še nisem bila. Sicer bi bilo Irsko fajn obiskati kar za par tednov in si pogledati še podeželje, vasice, klife in še kaj, ampak takšno daljše potepanje po tem zanimivem otoku bo moralo še malo počakat. Dublin naju je torej res pozitivno presenetil, sploh ker nisva kaj dosti pričakovala in sva na pot odšla dokaj nepripravljena. Več o tem kaj sva si v tem kratkem času (petek – nedelja) uspela pogledat pa v temle novem prispevku.

Read More

5 destinacij, za katere sem vesela, da sem jih obiskala preden so postale popularne

Katja KUBA, LAOS, MALDIVI, OMAN, ŠRI LANKA, VANUATU Leave a Comment

Po vstopu v novo leto se predvsem mi, popotniške duše, radi vprašamo „kam gremo pa letos“. Pa ne samo sami sebe, toisto vprašanje pogosto zastavimo tudi vsem znancem, za katere vemo, da prav tako radi hodijo po svetu. Od njih morda dobimo kakšno dobro idejo ali namig. In ker tudi mi letos še iščemo par destinacij, (razen spomladanskega smučanja ter nekaj vikend izletov po Evropi namreč še nimamo točnega cilja kam), se moja trenutna razmišljanja vijejo tudi okrog vprašanja „kam?“. Med tem pa sem se nehote zalotila v razmišljanju o nekaterih krajih, za katere sem zelo vesela, da sem jih obiskala še preden so postali pravi turistični hit. Tukaj torej predstavljam naših TOP 5 prav takšnih destinacij.

Read More

naše 2019 | 18 držav in cel kup dogodivščin

Katja BRAZILIJA, DANSKA, ESTONIJA, FINSKA, FRANCIJA, HRVAŠKA, ITALIJA | SICILIJA, LATVIJA, LITVA, MALTA, NEMČIJA, NIZOZEMSKA, NORVEŠKA, POLJSKA, POTOVANJA Z DEFENDERJEM, POTOVANJA Z OTROKI, SEJŠELI, ŠVEDSKA, TURČIJA Leave a Comment

Leto 2019 se je med tem že poslovilo, mi pa se tukaj še zadnjič spominjamo potovalnih dogodivščin, ki jih je prineslo. Res nam ni bilo dolgčas! Kar 18 držav na 3 kontinentih smo obiskali, nekaj v troje z Lu-jem, nekaj pa v dvoje. Poleg teh res norih izkušenj pa je leto 2019 sicer prineslo ogromno sprememb in tudi marsikatero debelo solzo. A o tem kdaj drugič. Tukaj pa tokrat objavljam zbirko naših najlepših momentov leta 2019, potovanj in počitnic z linki do potopisov.

Read More

Italija Dolomiti zimsko kampiranje smucanje Sexten Kronplatz Lago di Braies road trip

DOLOMITI, Italija | zimsko kampiranje / smučarski road trip

Katja ITALIJA | SICILIJA, KAMPIRANJE, POTOVANJA Z DEFENDERJEM, ZIMSKE AKTIVNOSTI Leave a Comment

Tokratna pot iz Slovenije v Nemčijo do našega doma blizu Hanovra naju je na račun časovne neomejenosti za spremembo vodila po daljšem ovinku. Namesto po avtocesti do Salzburga, Minhna in naprej, sva si tako privoščila krasen smučarski road trip čez Dolomite, Avstrijo in južno Nemčijo. Ker sva bila na poti z najinim LR Defenderjem, v katerem tudi spiva, sva spala v zimskih kampih nad katerimi sva mimogrede absolutno navdušena. Sicer sva prvotno planirala največ časa nameniti prav Dolomitov, od koder pa sva nazadnje predhodno pobegnila pred močnim sneženjem. Kljub temu sva te 4 dni izkoristila na polno in zares uživala. Več o tem kaj sva videla, kje sva spala in smučala in še kaj pa v temle novem prispevku.

Read More