AKTIVNOSTI

Poleg raporeditve prispevkov in potopisov po državah, so tukaj slednji razporejeni še na RAZLIČNE AKTIVNOSTI. Mogoče tako kdo lažje najde kar išče.

VEČ O NAŠTETEM NAJDETE ZGORAJ V MENIJU, IN SICER V NASLEDNJIH KATEGORIJAH:

MESTA IN PRESTOLNICE


V tej kategoriji so zajeti vsi potopisi naših obiskov EVROPSKIH PRESTOLNIC in ostalih zanimivih MEST ter večdnevni obiski SVETOVNIH METROPOL. Po Evropi za VIKEND IZLET velikokrat kam skočimo z letalom, vlakom ali pa kar z avtom. Kljub temu, da imam rada osamljene kraje v naravi, hribe in neobljudene morske zalive, priznam, da včasih paše tudi živahen mestni utrip.

KAMPIRANJE


Že kot otrok sem s prikolico družinsko kampirala s starši in starimi starši, kot študent pa sem šla večkrat kam S ŠOTOROM – s slednjim zadnja leta kampiramo tudi z Lu-jem. Tudi sama sva šla na kak mami & sin vikend izlet v kamp in lahko rečem, da je prav vsakič top! Odkar je v našem voznem parku še DEFENDER, preurejen v KAMPER VOZILO, se veda še večkrat obiščemo kakšen kamp, spimo pa tudi na divje (kjer je dovoljeno ali tolerirano). Tukaj so zbrani vsi naši izleti, počitnice in potovanja kjer smo kampirali, pa tudi kak prispevek s PRAKTIČNIMI NASVETI se najde.

ZIMSKE AKTIVNOSTI


Čeprav ljubim sonce in vroče podnebje, grem z največjim veseljem tudi na sneg. V tej kategoriji so zbrani prispevki z naših SMUČARSKIH IZLETOV, ZIMSKIH POHODOV V HRIBE, ZIMSKIH ROAD TRIPOV in še kaj.

POHODNIŠTVO


Zapisi s pohodov po SLOVENSKIH HRIBIH, vzponi na VULKANE, drugi DALJŠI ZANIMIVI POHODI, opisi NARODNIH PARKOV in še in še. Na tem področju imam še kar nekaj nedokončanih prispevkov, bo pa že kmalu kaj več objavljenega.

SAFARI


Naša doživetja tistih čisto pravih AFRIŠKIH SAFARIJEV. Velikih 5 in druge veličastne živali smo zaenkrat občudovali na safarijih v narodnih parkih v JUŽNI AFRIKI, NAMIBIJI in UGANDI. Če bo vse posreči pa se avgusta 2020 odpravljamo še v KENIJO in TANZANIJO.

UNESCO DEDIŠČINA


Nekaj časa nazaj sem si vzela čas in za hec sestavila SEZNAM UNESCO PRIZORIŠČ, ki smo jih obiskali po svetu. Včasih je prav Unescov seznam dobro izhodišče za načrtovanje izletov.

ENO LETO PO SVETU 2019 / 2020


Junija 2019 sva pustila redni službi in 1 LETO POSVETILA POTOVANJEM. Sicer zaradi družinskih ovbeznosti tokrat ne bo šlo okrog sveta “v enem šusu”, bo pa zato veliko zanimivih overland in drugih potovanj. Tukaj so zbrani MESEČNI PRISPEVKI S POTI, v katerih najdete povezave do posameznih potopisov in zapisov o obiskanih krajih, pa še kaj.